Over ons

Bedrijfsnaam

Olm is de oude naam voor iep. In vroegere tijden werd iepenhout vaak gebruikt voor uitvaartkisten, deze traditie zetten wij voort.  We vervaardigen tegenwoordig echter kisten van zowel iep, als hout van andere in Nederland groeiende bomen zoals; beuken, eiken, lariks en essenhout.

Herkomst hout

Wij vinden het belangrijk om op een milieuvriendelijke manier te werken.

Al ons hout is dan ook van Nederlandse afkomst en wordt bij houtzaagmolen “Het jonge schaap” te Zaandam met windkracht gezaagd en gedroogd. Hier begint het mooie en ambachtelijke proces van ons product,  waarna in onze werkplaats de unieke uitvaartkisten worden vervaardigd.

Persoonlijke wensen

Onze kisten worden niet geleverd als kant-en-klare standaardmodellen, maar hebben door onze manier van werken stuk voor stuk een heel eigen karakter.

Zoals je je leven hebt geleefd met dat wat er op je pad kwam, zo maken we ook onze kisten.

Kijk in onze galerij om te zien welke kisten wij op dit moment hebben.
Natuurlijk kunnen wij, omdat iedere kist apart gemaakt wordt heel makkelijk inspelen op persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld een extra lange of juist een kleine kist neem dan contact met ons op, wij kunnen ook zijligging kisten maken.

De bekleding van de kist
Voor het binnenwerk gebruiken we enkel natuurlijke materialen, van ecologisch linnen of hennep kunnen we een binnenbekleding maken, ook bieden wij de mogelijkheid voor een bed van mos. De kisten hebben al dan niet beklede zijkanten of een matras van linnen of hennep gevuld met houtkrullen, dit is een restproduct van de fabricage van de kisten.

De sluiting van de kist
Voor de sluiting van de kisten bieden we de mogelijkheid om deze met smeednagels dicht te spijkeren, dit is een mooi ritueel om samen met de nabestaanden uit te voeren. We leveren ook messing schroeven, of meer traditioneel, sluitschroeven met knop, maar heeft u een andere wens dan kunnen we natuurlijk altijd kijken wat mogelijk is.

Onze nieuwe kisten uit de galerij zijn direct leverbaar, bij speciale wensen is de levertijd in overleg.